SPREM-line na Svjetskom kupu Cross-Country Rally – Hungarian Baja 2015.

web-cross-country

U razdoblju od 13. -16. kolovoza u Mađarskoj je održan tradicionalni svjetski kup Cross-Country Rally pod nazivom Hungarian Baja 2015. Gazpromneft – Lubricants LTD je svojim distributerima dodijelio čast da prisustvuju utrci kako bi pružili podršku natjecateljskom G-Energy timu. Tvrtku SPREM-line i AUTOline predstavljali su gospodin Zdenko Šprem, vlasnik te Anela Karahasan, marketing & PR.

U cilju razvoja, testiranja, ali i unapređenja motornih ulja i tehničkih tekućina, od 2013. godine započela je suradnja između tehničkih stručnjaka Gazpromneft – Lubricants LTD i G-Energy tima.

HUNGARIAN BAJA 2015.

Gazpromneft – Lubricants LTD,  proizvođač premium ulja G-Energy, generalni je sponzor G-Energy tima na Svjetskom kupu Cross-Country Rallya. Jedna od dionica Svjetskog kupa je i tzv.Hungarian Baja, koja se održala od 13.-16. kolovoza u Mađarskoj.  Održavanje godišnjih konferencija koje okupljaju Gazpromneft distributere širom svijeta sastavni je dio poslovanja, čime se želi stvoriti jaka distributerska mreža te je ovaj put distributerima pripala čast da u sklopu konferencije podrže G-Energy tim koji predstavlja  Vladimir Vasiliev i Konstantin Zhiltsov.

Tehnički partner G-Energy tima je profesionalni sportski tim X-Raid iz Njemačke, koji je trostruki pobjednik Dakar Maratona.  X-Raid tim iz Njemačke konstruirao je vozilo koje je u ravnopravnoj konukrenciji sa automobilima vodećih svjetskih proizvođača.

Do samog kraja utrka je bila neizvjesnog karaktera, što zbog ekstremnih vrućina koje su predstavljale znatnu prepreku mnogim vozačima, tako i zbog zahtjevnih dionica.  Problemi sa amortizerom, te  prije svega zdravstvene tegobe utjecale su da predstavnik G-Energy tima, Vladimira Vasiliev  ne prisustvuje na kompletnoj utrci, što je omogućilo prednost, a na kraju i pobjedu Naseru Al-Attiyahu, predstavniku Katara. Ovom pobjedom Nasser Al-Attiyah postaje uzastopni trostruki pobjednik Hungarian Baje, što je ujedno i novi rekord. No, za ekipu Katara ova pobjeda znači mnogo više, a to je vodeća pozicija na poretku Svjetskog kupa.

Na utrci je sudjelovalo 32 motociklista, 37 automobila te 3 kamiona. Svjetski kup za Cross-Country Rally je serija godišnjih internacionalnih utrka organiziranih od strane Međunardne automobilske federacije (FIA).